A bio kókuszvíz legfontosabb előnyei

A fiatal, zöld kókuszdió leve vagy más néven a kókuszvíz világos, de nem fehér, mint ahogy azt néhány ember gondolja. A kókuszvíznek számos jótékony tulajdonságot tulajdonítanak, feltehetően ez az ital képes erősíteni az immunrendszert, így kvázi energiaitalként szolgál a szervezet számára. A kókuszvíz fogyasztása azonban nem helyettesíti az átfogó egészségügyi ellátást, ezért mindig fontos konzultálnunk az orvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni a kókuszvizet.

kókuszvíz

 

 

Fertőtlenítő és vírusölő

Bár kevés tudományos kutatás született e témában, azért van némi bizonyíték arra, hogy a kókuszvizet fel lehet használni mint egy fertőtlenítő, illetve hasznos lehet egy sürgősségi vérátömlesztés során is, mivel steril, illetve hasonló tulajdonságai vannak, mint a humán plazmának. A második világháború alatt a sürgősségi orvosok éppen e célra használták a csendes-óceáni szigeteken megsebesült katonáknál. A kókuszvízben számos vírusellenes vegyület van, amit sok esetben igen nagy hatékonysággal lehet kihasználni.
 

Hidratáció

A kókuszvíz nagy mennyiségben tartalmaz értékes tápanyagokat és ásványi anyagokat, beleértve a kalciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot, mangánt és foszfort. E tulajdonságának köszönhetően fel lehet használni a cukros energiaitalok helyettesítésére, mivel a bio kókuszvízzel nagyon hatékonyan lehet rehidratálni a szervezetet, állítják a Texas Department of State Health Services kutatói. Használjuk a kókuszvizet minden edzés után, illetve nagy hőségben, amikor a szervezetünk az izzadással sok vizet veszt. A kókuszvíznek alacsony a koleszterin- és a cukortartalma, ráadásul kellemes és könnyű íze van, így bármikor fogyasztható.
 

Hányás és hányinger

A bio kókuszlé hasznos a tífus, a malária és az influenza okozta hányás során a folyadék pótlására. A bio kókuszvíz ezenfelül segít rendezni a gyomorpanaszokat és természetes vízhajtóként működik.
 

Természetes tisztító

A bio kókuszvíz ezenfelül képes megszüntetni a bélben található parazitákat és férgeket is, ezért természetesen méregteleníti a szervezetet.

 

Kókuszvíz vásárlása

Kara Kókuszvíz 1000ml

Kara Kókuszvíz 1000ml

A Kara kókuszvíz 100%-ban a fiatal kókuszdiókból kinyert vizet tartalmazza. Édesítőszerek, ízfokozók és tartósítószerek nélkül. Kiváló kálium forrás. Ízvilága rendkívül gazdag. Élelmi rostok, ásványok természetes forrása. Fogyasztása hűtve ajánlott. Ki

Ár: 1665 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!