A kókuszvíz és a vérnyomás

A magas vérnyomást nehéz kontrollálni, a kezelések mellett ehhez szükség van az étrendi változtatásokra és az életmód átalakítására is. Mivel az étrend megváltoztatásával korlátoznunk kell, hogy mit eszünk, illetve, hogy mi az, amit el kell kerülnünk, ezért minden olyan új élelmiszer nagyon hasznosnak bizonyul, amelyről igazolt, hogy képes csökkenteni vagy szinten tartani a vérnyomást. Ezek közül persze van néhány olyan, ami csodát ígér, de inkább csak üres hazugságokkal teli. Ezekkel szemben azonban ott van a kókuszvíz, amelyről a kutatások is azt mutatják, hogy eredményesen fel lehet használni a vérnyomás csökkentésére.

kókuszvíz vérnyomás

A kókuszvíz azonosítása

A kókuszvíz - ahogy erről már szót ejtettünk - a fiatal kókuszdió belsejében található átlátszó folyadék, tehát nem ugyanaz, mint a kókusztej, ami fehér és, amit a kókusz húsából nyernek ki. Ahogy a neve is mutatja: a kókuszvíz tiszta, mint a víz, miközben van egy enyhe fehéres árnyalata. A kókuszvíz értékes szénhidrátokat tartalmaz, illetve teli van olyan ásványi anyagokkal és vitaminokkal, mint a kálium, nátrium, kalcium, C-vitamin stb. Az University of California Cooperative Extension Sonoma County kutatói kimondják, hogy a kókuszvízzel hatékonyan lehet helyettesíteni a sportitalokat, hogy egy edzés után visszaállítsuk a kálium-nátrium egyensúlyát. Ráadásul azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a kókuszvízben található ásványi anyagoknak köszönhetően ez az ital alkalmas lehet a magas vérnyomás kezelésére is.

A kálium és a vérnyomás

A káliumot kiegészítők formájában mint kálium-klorid vagy kálium-citrát értékesítik és ezek a kivonatok képesek csökkenteni a vérnyomást. A kálium ugyanis képes ellensúlyozni a nátrium szintjét a vérben, illetve megőrzi a test működését. Az American Heart Association megjegyzi, hogy magas vérnyomás esetében ajánlott sok olyan zöldséget fogyasztani, amelyben magas a kálium koncentrációja, mert ezek segítenek csökkenteni a vérnyomást.

Egy tényleges kutatás

Egy 2005-ös tanulmány megvizsgálta, hogy a kókuszvíz milyen hatással van a magas vérnyomásra. A kutatók megállapították, hogy a bio kókuszvíz határozottan jó hatással van a vérnyomásra, a szisztolés nyomást akár 71%-kal képes csökkenteni, míg a diasztolés nyomást 29%-kal, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani azoknak, akik magas vérnyomásban szenvednek.

 

Kókuszvíz vásárlása

Kara Kókuszvíz 1000ml

Kara Kókuszvíz 1000ml

A Kara kókuszvíz 100%-ban a fiatal kókuszdiókból kinyert vizet tartalmazza. Édesítőszerek, ízfokozók és tartósítószerek nélkül. Kiváló kálium forrás. Ízvilága rendkívül gazdag. Élelmi rostok, ásványok természetes forrása. Fogyasztása hűtve ajánlott. Ki

Ár: 1665 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!