Elektrolitok a kókuszvízben

A friss kókuszvíz fogyasztása jóval többet jelent, mint egyszerű szomjoltást: ez az ital ugyanis pótolja azokat az elengedhetetlen elektrolitokat, melyek létfontosságúak a teljes egészség fenntartásához. Gyakran találkozunk ma már a friss kókuszdióval, amelyeket a szupermarketekben is értékesítenek, viszont a kókuszvizet már megvásárolhatjuk tetrapackban vagy üveges formában is. A kókuszvíz fogyasztása edzés után, egy forró napon kiváló, illetve bármilyen olyan helyzetben, amikor fontos, hogy újratöltsük a szervezetet azokkal az elektrolitokkal, amelyekre szüksége van.
 

kókuszvíz elektroid

Elektrolitok

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok, amelyek természetesen megtalálhatóak a testfolyadékokban, mint például a plazmában. Ezek az elektrolitok szabadon mozognak és elektromos töltéseket szállítanak. Az elektrolitok azért is olyan fontosak, mert ezek segítenek fenntartani a megfelelő izomműködést és az idegek működését, illetve a folyadékegyensúlyt a szervezetben. Az elektrolitokat elveszítjük, ha izzadunk vagy folyadékot veszítünk például egy hasmenés vagy hányás során. A hiányzó elektrolitok leggyakoribb tüneteit lehetnek a szédülés, a gyengeség, a fáradtság, a zavartság, illetve izomgörcsöket, zsibbadást, izomrángást valamint vérnyomás változásokat tapasztalhatunk.
 

Elektrolitok a kókuszvízben

A kókuszvíz olyan értékes elektrolitokat tartalmaz, mint a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kálium és a nátrium. Ezek olyan ásványi anyagok, amelyek a szervezetben elektrolitként máködnek. A kalcium és a magnézium segít a csontok és a fogak erősségének megőrzésében, szabályozzák az idegi folyamatokat, illetve támogatják az energia anyagcserét, valamint a test fehérjéinek fenntartásában is fontos szerepet töltenek be.

A kókuszvíz tehát kiváló módja annak, hogy kicseréljük az eletrolitokat a szervezetben, éppen ezért jól lehet helyettesíteni az agyoncukrozott sportitalokat is vele.

 

Kara Kókusztej Ital250ml

Kara Kókusztej Ital 250ml

A Kara kókusztej ital jellegzetes savanykás íze eltér a legtöbb kókusz italtól, hiszen szűrt víz helyett kókuszvízzel van hígítva, így adva vissza a friss, zsenge kókuszdió eredeti ízét. Természetesen glutén-, laktóz-, transzzsír- és szójamentes, továbbá nem tartalmaz hozzáadott cukrot és adalék anyagokat sem.

Ár: 395 Ft
Megnézem

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-17% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
2190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!