Elektrolitok a kókuszvízben

A friss kókuszvíz fogyasztása jóval többet jelent, mint egyszerű szomjoltást: ez az ital ugyanis pótolja azokat az elengedhetetlen elektrolitokat, melyek létfontosságúak a teljes egészség fenntartásához. Gyakran találkozunk ma már a friss kókuszdióval, amelyeket a szupermarketekben is értékesítenek, viszont a kókuszvizet már megvásárolhatjuk tetrapackban vagy üveges formában is. A kókuszvíz fogyasztása edzés után, egy forró napon kiváló, illetve bármilyen olyan helyzetben, amikor fontos, hogy újratöltsük a szervezetet azokkal az elektrolitokkal, amelyekre szüksége van.
 

kókuszvíz elektroid

Elektrolitok

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok, amelyek természetesen megtalálhatóak a testfolyadékokban, mint például a plazmában. Ezek az elektrolitok szabadon mozognak és elektromos töltéseket szállítanak. Az elektrolitok azért is olyan fontosak, mert ezek segítenek fenntartani a megfelelő izomműködést és az idegek működését, illetve a folyadékegyensúlyt a szervezetben. Az elektrolitokat elveszítjük, ha izzadunk vagy folyadékot veszítünk például egy hasmenés vagy hányás során. A hiányzó elektrolitok leggyakoribb tüneteit lehetnek a szédülés, a gyengeség, a fáradtság, a zavartság, illetve izomgörcsöket, zsibbadást, izomrángást valamint vérnyomás változásokat tapasztalhatunk.
 

Elektrolitok a kókuszvízben

A kókuszvíz olyan értékes elektrolitokat tartalmaz, mint a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kálium és a nátrium. Ezek olyan ásványi anyagok, amelyek a szervezetben elektrolitként máködnek. A kalcium és a magnézium segít a csontok és a fogak erősségének megőrzésében, szabályozzák az idegi folyamatokat, illetve támogatják az energia anyagcserét, valamint a test fehérjéinek fenntartásában is fontos szerepet töltenek be.

A kókuszvíz tehát kiváló módja annak, hogy kicseréljük az eletrolitokat a szervezetben, éppen ezért jól lehet helyettesíteni az agyoncukrozott sportitalokat is vele.

 

Kókuszvíz vásárlása

Kara Kókuszvíz 1000ml

Kara Kókuszvíz 1000ml

A Kara kókuszvíz 100%-ban a fiatal kókuszdiókból kinyert vizet tartalmazza. Édesítőszerek, ízfokozók és tartósítószerek nélkül. Kiváló kálium forrás. Ízvilága rendkívül gazdag. Élelmi rostok, ásványok természetes forrása. Fogyasztása hűtve ajánlott. Ki

Ár: 1665 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!